EERSTE NEDERLAAG HVCH, TOCH NOG AAN KOP

Koploper HVCH ging op bezoek bij achtervolger AWC in Wijchen. Het ervaren en goed ingespeelde AWC bezorgde promovendus HVCH de kleinst mogelijke nederlaag, waarmee beide teams op 12 uit 5 komen. Daarmee zijn ze samen met Meersen gedeeld koploper in de vierde Divisie.

HVCH begon in dezelfde opstelling als vorige week, met Michel van de Akker in de spits. De Heeschenaren hadden het moeilijk in de eerste helft; er werd onrustig en soms slordig gespeeld, waarbij de aanval niet echt in stelling kon komen. Ook AWC creëerde niet veel, maar was in de 34e minuut wel effectief. De snelle rechtsvoor kwam goed door en liet Fren Stevens vanaf de rand van de zestien strak inschieten. Het bleef 1-0 tot de rust, verdiend. HVCH raakte nog wel de paal, maar kwam niet verder dan dat.

Klik op de foto voor de serie

Na rust ging HVCH offensiever spelen door Roy Vissers door te schuiven. Er kwam een mogelijkheid voor Raoul Oomen, maar in zijn ijver ging hij te hard door op AWC keeper Jansen. Scheidsrechter Broekhuizen twijfelde niet en trok direct rood wegens ‘ernstig gemeen spel’. Zwaar gestraft, maar HVCH stond wel met 10 man vanaf minuut 70.

Het rare is dat vanaf dat moment HVCH in ondertal het beste van het spel had. Er volgde nog een mooie kans voor Sjoerd Schobbers op de gelijkmaker, maar het zat er niet meer in. AWC was blij met de 1-0 en de drie punten, maar HVCH kon met opgeheven hoofd van het veld. Er is gestreden, maar wel de eerste nederlaag geleden.

Meersen, HVCH en AWC gaan nu samen aan kop. Volgende week speelt HVCH thuis tegen Longa 30 uit Lichtenvoorde.

⇒ Wil je foto’s downloaden voor jezelf, voor Facebook of ? Dat kan en dat mag, kijk hier even welke manieren er zijn!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s