Sneltrein HVCH dendert door

Doordeweeks had HVCH al een wedstrijd gespeeld voor de beker, waarin Nooit Gedacht in Geffen met 0-3 aan de kant geschoven werd. Met dezelfde 3-0 score (maar nu voor het thuisteam) ging de nummer twee van de competitie, het Eerselse EFC, deze zondag over de knie.

 Deze week verlengde hoofdtrainer Roy de Haan zijn contract bij HVCH omdat hij duidelijk de potentie van dit team inziet. De Haan werd bevestigd in zijn vertrouwen: de Heeschenaren legden wederom een puike pot op de natte mat. Hulde voor spelers, trainers en staf.

De eerste helft kon EFC het spel nog prima bijbenen. De grootste kansen waren voor HVCH  met onder andere twee opgelegde kansen voor de onvermoeibare rechtsachter Sjoerd Schobbers. De gasten uit Eersel waren zeker niet kansloos bij snelle uitbraken en schoten van afstand. 0-0 bij rust, waar het ook 1-1, 2-2, 0-1 of 2-0 had kunnen zijn. Het thuispubliek kon een leuke wedstrijd volgen via de live-stream, weer mogelijk gemaakt door de trouwe sponsors van HVCH. Na rust begon HVCH furieus: een mooie aanval via rechts werd door de keeper buiten de zestien onderschept, maar in plaats van de bal uit te rossen probeerde hij een verdediger bij de zijlijn in te spelen. Tim Kamp zat er tussen en draaide de bal ineens in het verlaten doel. HVCH bleef druk zetten en in de 53e minuut werd Jan van de Haterd mooi vrijgespeeld op de rand van de zestien. Hij aarzelde niet en drukte ouderwets vol af: 2-0. HVCH bleef goed voetballen en kansen creëren, terwijl EFC het tij nog probeerde te keren. Vergeefs. De keeper van EFC stond in balbezit te snurken en liet de bal van zijn voet pikken door de gewiekste Tom Hekerman: vrije doortocht en 3-0.

Klik op de foto voor de serie

Drie punten voor HVCH, fier en ongeslagen aan kop in klasse 1C met 20 uit 8. Hopelijk kan er toch weer snel gevoetbald worden; ondertussen geniet HVCH van de koppositie.

Uitslagen eerste klasse C:
Berghem Sport – Rhode 3-0
Best Vooruit – Erp 3-1
HVCH – EFC 3-0
Alverna – TOP 2-2

Stand eerste klasse C:
1. HVCH 8-20
2. EFC 9-17
3. Alverna 9-16
4. FC Eindhoven AV 7-15
5. TOP 8-13
6. Best Vooruit 9-13
7. Berghem Sport 9-13
8. Nemelaer 8-12
9. Woezik 8-10
10. Erp 8-8
11. Brabantia 9-8
12. Leones 7-7
13. NEC 7-2
14. Rhode 8-1

Wedstrijden 5-12-2021:
Brabantia – HVCH
TOP – Berghem Sport
Erp – Alverna
EFC – Woezik
Nemelaer – FC Eindhoven
Rhode – NEC
Leones – Best Vooruit

⇒ Wil je foto’s downloaden voor jezelf, voor Facebook of ? Dat kan en dat mag, kijk hier even welke manieren er zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s