20180203 DOS”80 / Olympia ’89 DS1 – GHV DS1 22-18

Verslag van Rob Reinders:

Overtuigende winst dames

Dames DOS’80/Olympia’89 stunten tegen koploper
Zaterdagavond namen de handbaldames van DOS’80 het op tegen medekoploper GHV uit Goirle. In een sportieve wedstrijd lieten de Heesche dames er geen twijfel over bestaan wie er moest gaan winnen. Met 22-18 wisten zij een overtuigende winst te boeken.

Raketstart
Na 11 minuten wisten de gasten uit Goirle pas hun eerste treffer te noteren.  Op dat moment had DOS’80 al 5 maal doel getroffen, waar in andere wedstrijden menigmaal achter de feiten werd aangelopen, was er nu sprake van een raketstart. Met name Selina van de Hurk wist in deze beginfase het verschil te maken met 3 treffers. Ook verdedigend had DOS’80 de zaakjes meer dan goed op orde. Toch gaf de koploper zich niet zonder slag of stoot gewonnen. Zo was het bij het ingaan met de rust 10-9 voor DOS’80.

Sterk vervolg
DOS’80 pakte de tweede helft meteen de draad weer op van het goede spel uit de eerste helft. Met uitstekende aanvallen en enkele break-outs tilde de Heesche formatie de score naar een ruime 17-10 voorsprong. Nog even kwam GHV iets dichterbij, maar Carlijn Kleinpenning wist op dat moment een uitgespeelde kans op de hoek te verzilveren en het verschil weer naar vier doelpunten te brengen.

20180203 DOS''80Olympia '89 DS1 - GHV DS1 22-18 img 151
             Klik op de foto voor de serie

De verdiende winst was een feit. Als kers op de taart keerde keepster Inge Turlings in de allerlaatste seconde ook nog een 7 meter strafworp. Daarmee werd de beschamende nederlaag van een wedstrijd eerder tegen Tachos volledig weggepoetst.

Wil je foto’s downloaden voor jezelf, voor Facebook of ? Dat kan en dat mag, kijk hier even welke manieren er zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s