20160529 HVCH1 – Vlissingen 1 0-4

Verslag van kliknieuws ( http://www.kliknieuws.nl ):

HVCH krijgt voetballes van Vlissingen en kan Hoofdklasse vergeten

HVCH kan de Hoofdklasse zo goed als zeker uit het hoofd zetten. De Heeschenaren troffen na de winst in de eerste ronde van de nacompetitie op Bekkerveld vandaag in de heenwedstrijd van de tweede ronde VC Vlissingen. De Zeeuwen wonnen met 0-4 en zullen donderdagavond ongetwijfeld een ronde verder gaan.

In de eerste helft ging het duel nog redelijk gelijk op. Vlissingen, dat toch wel verrassend als nummer 12 van de Hoofdklasse B nacompetitie moest spelen voor handhaving, was voetballend gezien wel beter, maar had moeite om door de Heesche defensie heen te komen. Pas aan het einde van de eerste helft creëerden de bezoekers de eerste kansen. Grote kans ook overigens. Josimar Pattinama, die ondanks diverse stages bij profclubs nog ‘gewoon’ in Vlissingen speelt, bediende Abderrahman Abdenbi. De techniscus met de bijnaam ‘de slang’ trof de paal. Kort daarna leverde een fout in de Heesche defensie een enorme kans op voor Salim Ben Sallam. Hij ontving de bal van Hoessein Bouzambou, maar oog in oog met doelman Rob van Erp wipte hij de bal ver over.

Sterk Vlissingen
Daar waar HVCH in de eerste helft op de been bleef, werd het na wisseling van speelhelft overlopen. De spelers van Vlissingen kregen ruimte en dat is nou net iets wat je tegen een ploeg met veel voetballend vermogen niet moet doen. Na 57 minuten opende aanvoerder Houssein Bouzambou de score. De 0-1 betekende tevens het begin van een zeer aanvallende periode van de bezoekers. De 0-2 zeven minuten later was al de beslissing in de wedstrijd. Pattinama profiteerde van matig verdedigen en liep alleen op het doel van HVCH af. Hij toonde zich echter niet zelfzuchtig en legde breed op Abdenbi: 0-2. Na een prachtige aanval over links zorgde dezelfde Abdenbi tien minuten later ook voor de 0-3. Niets bleef HVCH bespaard, want in de 79ste werd opnieuw een Heesche fout genadeloos afgestraft. Pattinama ontsnapte en die moet je zo’n kans niet geven: 0-4. Vlissingen bleef volle bak gaan en wilde het handjevol meegereisde supporters verwennen met meer goals, maar in de 0-4 stand kwam geen verandering meer.
20160529 HVCH1 - Vlissingen 1  0-4 img 110
          Klik op de foto voor de serie

HVCH werd vooral in de tweede helft weggespeeld en kreeg overde hele wedstrijd gezien maar een paar kansjes. Donderdag moet er een wonder gebeuren, maar daar gelooft eigenlijk vrijwel niemand meer in.

Opstelling HVCH: Rob van Erp, Gijs van der Voort, Willem Roefs, Jeffrey Van Uden, Robin van Eldijk, Bram Wonders (60. Vince Minten), Sjoerd Schobbers, Joey Vissers, Roy Vissers, Samuel Eleonora en Lars van Lee.

Opstelling Vlissingen: Joan van Belzen, Milton Roemeratoe (69. Joost de Kubber), Quincy Gooding, Roycel James, Daniel Jansen, Khalid el Hattach (73. Said Bouzambou), Salim Ben Sellam, Regilio Pinas, Abderrahman Abdenbi, Josimar Pattinama en Hoessein Bouzambou (80. Geraldi Geerman)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s