20160516 HVCH 1 – Roosendaal 1 3-1

Verslag van kliknieuws ( http://www.kliknieuws.nl ):

HVCH herstelt zich na rust (3-1) maar Nuenen wint ook en is kampioen

HEESCH| Het zag er lang niet naar uit maar heel even werd het na de pauze toch nog spannend. HVCH maakte 2-1 terwijl concurrent Nuenen tegenstander Brabantia 2-2 zag maken. Op dat moment was HVCH een minuutje of zo virtueel kampioen van de eerste klasse C, meteen daarna volgde echter alweer de koude ontnuchtering toen men te horen kreeg dat Nuenen weer op 3-2 was gekomen. HVCH won dus wel van Roosendaal nadat men in een zwak duel halverwege nog met 0-1 achterstond.

De nacompetitie is dus wat HVCH rest. Aanstaande zondag begint men met een uitwedstrijd bij Bekkerveld waarna vier dagen later waarschijnlijk de return al op de rol staat. Namens de komende tegenstander was trainer Dick ‘Cookie’ Voorn al naar Heesch gereisd. Voorn is de gewezen boezemvriend van Bert van Marwijk en trok in die hoedanigheid met de bekende trainer mee van club naar club, en dus ook Oranje. Voorn zag vooral voor de pauze een bijzonder zwak acterend HVCH. Trainer Harry Blokhuis: “We waren echt slecht. Ik denk toch dat het de zenuwen waren.” De gasten moesten winnen om zich te handhaven en kwamen al snel op 0-1. Nadat Toon de Bruijn door de defensie glipte viel de afvallende bal voor de voeten van Nick van Dijk die met een weergaloos geschepte bal vanaf een meter of zestien doelman Rob van Erp kansloos liet.

Zwalken
Voor een kleine vierhonderd toeschouwers had HVCH het daarna moeilijk. De opbouw verliep veel te  traag bijvoorbeeld en diverse spelers zaten niet in de wedstrijd. Zo was Roy Vissers niet aanwezig en leek het alsof Samuel Eleonora een snipperdag had opgenomen. Tijdens de pauze greep Blokhuis in, hij wisselde rechtsback Jouke Vos voor Sjoerd Schobbers die hangend op rechts voorin ging spelen terwijl rechtshalf Gijs van der Voort iets naar achteren stapte.Het gevolg was een veel dynamischer HVCH, vooral ook omdat Schobbers sterk inviel en het nadrukkelijk ook aanvallender invulde. Eerst moest Rob van Erp aan de andere kant echter nog redden toen hij met een weergaloze save op een kopbal van Quincy Schouten zijn team overeind hield. Daarna draaide HVCH de duimschroeven aan. Een schot van Joey Vissers had er eigenlijk al in gemoeten maar daarna nam Gijs van de Voort een vrije trap waar doelman Kevin Kilsdonk niet sterk mee omging en de rebound door Lars  van Lee, zonder veel ondersteuning toch aardig spelend met goede loopacties, goed naar de hoek naar werd geknikt: 1-1. Even daarna een strafschop toen de uitstekend leidende scheidsrechter De Cock naar de stip wees vanwege een overtreding op Schobbers. Roy Vissers stapte naar voren, liet toe dat De Cock hem de bal in een gat liet leggen, en vond Kilsdonk op zijn weg.

Schobbers
De 2-1 kon echter niet meer uitblijven. Na penetreren van Joey Vissers en doorzetten van zijn broer Roy was het Sjoerd Schobbers die helemaal vrij kwam en beheerst afwerkte met de binnenkant van de voet.
20160516 HVCH 1 - Roosendaal 1  3-1 img 135
     Klik op de foto voor de serie

De wedstrijd was gelopen maar Roosendaal kreeg toch nog een paar kansen waarvan de sterke maar statische spitsThomas Laming de grootste mocht proberen af te werken. In de laatste minuut smaakte invaller Jordy van Horrik het genoegen om op dynamische en krachtige wijze door te zetten om zodoende een prima 3-1 af te dwingen. Van Horrik was lang geblesseerd en liet op deze manier zien weer helemaal terug te zijn.

HVCH| Van Erp, Vos (46. Schobbers), Minten, Roefs, Van Eldijk, Wonders, J. Vissers, R. Vissers, Van de Voort (80. Goossens), Van Lee, Eleonora (70. Van Horrik)

Uitslagen eerste klasse C
Nuenen-Brabantia 3 -2
SC `t Zand-Goes 1 – 5
Schijndel-Zeelandia Mid. 1 – 4
HVCH-Roosendaal 3 – 1
Moerse Boys–MOC ’17 3 – 1
Nemelaer-Geldrop 4 – 0
Beerse Boys-WSC 1 – 3

Eindstand eerste klasse C
1 Nuenen 26-56
2 HVCH 26-55
3 SC `t Zand 26-48
4 Goes 26-46
5 Beerse Boys 26-44
6 Nemelaer 26-40
7 Moerse Boys 26-37
8 Brabantia 26-36
9 MOC ’17 26-36
10 Geldrop 26-35
11 WSC 26-30
12 Zeelandia Mid. 26-21
13 Roosendaal 26-18
14 Schijndel 26-12

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s