20150621 DOS’80 1 – Zephyr 1 32-24

Verslag van Rob Reinders – website DOS’80: http://www.dos80.nl/

Heren promoveren nu echt

Definitieve promotie heren Dos’80

Door een administratieve blunder van het Nederlandse Handbalverbond, moesten de heren van Dos’80 alsnog een wedstrijd spelen om definitief te kunnen promoveren. De bond had “vergeten” om Zephyr uit Schijndel uit te nodigen voor de promotie wedstrijden van 17 mei jl. Het strijdtoneel vond  zondag plaats in de Mondriaanhal in Oss.

Lastig
De trainingen waren al gestopt en met een promotie op zak, dachten de heren dat het seizoen afgelopen was. Dat pakte allemaal heel anders uit.  Er moest nog een wedstrijd worden gespeeld. Het was in de aanloop een lastige klus om de focus weer te pakken te krijgen, aldus coach Frank Schellekens.

Matige start
Zephyr kwam het best uit de startblokken. Zij namen een voorsprong van drie doelpunten die zij, met veel fysieke kracht, verdedigden. Zij liepen daarbij wel een aantal gele kaarten op. Aan Heesche zijde nam Olaf Langens zijn ploeg op sleeptouw. Vijf minuten voor het rustsignaal was de stand 11-14 in het voordeel van de Schijndelse vereniging. Toch wist Dos nog een 14-14 ruststand op het bord te krijgen doordat Zephyr tegen verschillende tijdstraffen opliepen.

Erop en erover
Na de rust kwam Dos voor het eerst op voorsprong en het gaf deze nimmer uit handen. Het ruwe spel van Zephyr leverde hen andermaal diverse tijdstraffen op. Hierdoor kon Dos gemakkelijk wegsluipen bij hun opponent. Het verzet van de Schijndelse formatie was gebroken. De eindstand 32-24 maakte dit duidelijk. De promotie naar de eerste klas is nu definitief een feit.

20150621 DOS'80 1 - Zephyr 1 32-24 img 148
Klik op de foto voor de serie
Noot van de fotograaf: Door de slechte verlichting in de sporthal helaas met een bijzonder hoge ISO-waarde moeten fotograferen wat duidelijk zijn weerslag had op de kwaliteit van de foto’s. De sfeer is er echter niet minder om!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s